Αφουγκραζόμενη τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά του Real Estate η Κυβέρνηση, την στιγμή που η ενδεχόμενη έξοδος της Αγγλίας από την Ευρώπη δημιουργεί νέους προορισμούς κεφαλαίων με σκοπό την απόκτηση χρυσής βίζας,  έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα κίνητρο για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελληνική αγορά ακινήτων, με τη παροχή Ελληνικού Διαβατηρίου για κάθε επένδυση σε ακίνητα πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Βάση αυτού του νέου μέτρου, όσοι πολίτες από τρίτες χώρες αποκτήσουν ακίνητη περιουσία άνω των 2 εκ. ευρώ, θα αποκτούν Ελληνική υπηκοότητα καθώς θα θεωρούνται αλλά και θα γίνονται μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας. Ταυτόχρονα θα μπορούν να καταβάλουν αίτημα Ελληνικής υπηκοότητας και συγγενικά τους πρόσωπα πρώτου βαθμού.

Όροι για την απόκτηση Ελληνικού Διαβατηρίου
Απαραίτητος όρος είναι να γίνει  μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και να καταβάλλει κάθε χρόνο, το λιγότερο 50.000 ευρώ για την συντήρηση του ακινήτου. Το τίμημα της αγοράς του ακινήτου θα πρέπει να καταβληθεί ολόκληρο κατά την συναλλαγή και μεταβίβαση του ακινήτου είτε με δίγραμμη επιταγή, είτε με την κατάθεση σε τράπεζα. Το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, προβλέπει τη θέσπιση ορίου πλαφόν σε 200 πολιτογραφήσεις ετησίως.

Το νέο αυτό μέτρο,  έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εύστοχων και θετικών μέτρων που έχει φέρει η σχετικά νέα κυβέρνηση της χώρας, που έχει στόχο την πρόκληση θετικού σοκ στην αγορά του real estate, αλλά και κατά επέκταση στην Ελληνική οικονομία που ήδη ανακάμπτει με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *